Alois Dvorský

Alois Dvorský
Povolání: herec

počet fanoušků

133

Rodné jméno: Alois Vaníček
Národnost: česká
Datum narození: 24. 10. 1883
 

Filmografie:

1966 Kdo chce zabít Jessii? Kdo chce zabít Jessii?
1965 Káťa a krokodýl Káťa a krokodýl děda
1965 Bílá paní Bílá paní děda
1964 Místo v houfu Místo v houfu venkovan
1964 Příběh dušičkový Příběh dušičkový
1964 Bláznova kronika Bláznova kronika strážný
1964 Limonádový Joe aneb Koňská opera Limonádový Joe aneb Koňská opera hluchý stařík
1962 Prosím, nebudit Prosím, nebudit
1961 Králíci ve vysoké trávě Králíci ve vysoké trávě kostelník
1961 Florián Florián Kozderka
1959 První a poslední První a poslední
1959 Princezna se zlatou hvězdou Princezna se zlatou hvězdou
1959 Dařbuján a Pandrhola Dařbuján a Pandrhola dědeček
1958 Povodeň Povodeň
1957 Páté kolo u vozu Páté kolo u vozu vrátný v redakci
1957 Poslušně hlásím Poslušně hlásím
1956 Zaostřit, prosím! Zaostřit, prosím!
1956 Hrátky s čertem Hrátky s čertem bázlivý čert
1955 Čert a Káča Čert a Káča
1954 Frona Frona družstevník
1954 Ještě svatba nebyla Ještě svatba nebyla stařík z Dubnice
1954 Nejlepší člověk Nejlepší člověk obrýlený děda
1953 Kavárna na hlavní třídě Kavárna na hlavní třídě Bartoš
1952 Mladá léta Mladá léta strýc s porcelánkou
1952 Haškovy povídky ze starého mocnářství Haškovy povídky ze starého mocnářství sluha Karpíšek
1952 Velké dobrodružství Velké dobrodružství
1952 Dovolená s Andělem Dovolená s Andělem listonoš
1951 Cesta ke štěstí Cesta ke štěstí listonoš
1951 DS - 70 nevyjíždí DS - 70 nevyjíždí hlídač na stavbě
1951 Císařův pekař a pekařův císař Císařův pekař a pekařův císař nuž před pekárnou
1951 Mikoláš Aleš Mikoláš Aleš děda Ryvora v Suchdole
1950 Posel úsvitu Posel úsvitu
1950 Karhanova parta Karhanova parta nemocný
1950 Pára nad hrncem Pára nad hrncem muž s bradkou
1949 Vzbouření na vsi Vzbouření na vsi
1949 Pětistovka Pětistovka
1948 Dnes neordinuji Dnes neordinuji muž s novinami
1948 Návrat domů Návrat domů Alois
1947 Čapkovy povídky Čapkovy povídky stařík v kupé
1947 Nikola Šuhaj Nikola Šuhaj starší vesničan
1947 Nikdo nic neví Nikdo nic neví zelinář
1947 Jan Roháč z Dubé Jan Roháč z Dubé Zikmundův sluha
1947 Parohy Parohy prodavač zbraní
1946 Pancho se žení Pancho se žení pokladník
1946 Muži bez křídel Muži bez křídel švec
1946 Průlom Průlom
1946 Velký případ Velký případ
1946 Třináctý revír Třináctý revír
1945 Rozina sebranec Rozina sebranec
1944 Děvčica z Beskyd Děvčica z Beskyd účetní
1944 Prstýnek Prstýnek
1943 Bláhový sen Bláhový sen dědeček
1943 Mlhy na blatech Mlhy na blatech krejčí Mejstřík
1942 Host do domu Host do domu člen zpěváckého spolku
1942 Městečko na dlani Městečko na dlani
1942 Přijdu hned Přijdu hned
1942 Karel a já Karel a já lupič
1941 Gabriela Gabriela strojmistr
1941 Pantáta Bezoušek Pantáta Bezoušek Albert Zuran
1941 Přednosta stanice Přednosta stanice
1940 Muzikantská Liduška Muzikantská Liduška klarinetista
1940 Pohádka máje Pohádka máje
1940 Okénko do nebe Okénko do nebe pokladní v novinách
1940 Poslední Podskalák Poslední Podskalák
1940 Čekanky Čekanky zámecký úředník
1940 Artur a Leontýna Artur a Leontýna návštěvník čítárny
1940 Druhá směna Druhá směna lampář Josef Škoula
1940 Adam a Eva Adam a Eva pan domácí
1940 Píseň lásky Píseň lásky
1940 Panna Panna Jonátlv sluha
1940 Madla zpívá Evropě Madla zpívá Evropě Madlin dědeček
1940 To byl český muzikant To byl český muzikant
1940 Pelikán má alibi Pelikán má alibi nahluchlý dědeček
1939 Srdce v celofánu Srdce v celofánu
1939 Ženy u benzinu Ženy u benzinu
1939 Kdybych byl tátou Kdybych byl tátou pan domácí
1939 U svatého Matěje U svatého Matěje
1939 Tulák Macoun Tulák Macoun
1939 Dívka v modrém Dívka v modrém host u hraběte
1938 Slávko, nedej se! Slávko, nedej se!
1938 Ideál septimy Ideál septimy divák na premiéře
1938 Lucerna Lucerna písař
1938 Pozor, straší! Pozor, straší!
1938 Vandiny trampoty Vandiny trampoty
1938 V pokušení V pokušení
1938 Cestou křížovou Cestou křížovou kostelník Fiala
1938 Včera neděle byla Včera neděle byla
1938 Ducháček to zařídí Ducháček to zařídí klient Josef Zmok
1938 Škola, základ života! Škola, základ života!
1938 Cech panen kutnohorských Cech panen kutnohorských žalářník
1937 Důvod k rozvodu Důvod k rozvodu soudní zapisovatel
1937 Panenství Panenství tančící host v šantánu
1937 Lízin let do nebe Lízin let do nebe Outrata
1937 Otec Kondelík a ženich Vejvara Otec Kondelík a ženich Vejvara pokladník spolku "Karafiát"
1937 Filosofská historie Filosofská historie školník Mouček
1937 Hordubalové Hordubalové MUDr. Václav Klenka
1937 Harmonika Harmonika vetešník
1937 Lidé pod horami Lidé pod horami listonoš
1937 Falešná kočička Falešná kočička vetešník
1936 Švadlenka Švadlenka
1936 Srdce v soumraku Srdce v soumraku
1936 Tvoje srdce inkognito Tvoje srdce inkognito
1936 Ulička v ráji Ulička v ráji
1936 Páter Vojtěch Páter Vojtěch starosta
1936 Vzdušné torpédo 48 Vzdušné torpédo 48
1936 Lojzička Lojzička poštmistr
1936 Komediantská princezna Komediantská princezna neplatící divák
1935 Hrdina jedné noci Hrdina jedné noci dědeček
1935 Jedna z milionu Jedna z milionu kočébr
1935 Ať žije nebožtík Ať žije nebožtík pacient
1935 Jedenácté přikázání Jedenácté přikázání Cafourek
1934 Dokud máš maminku Dokud máš maminku nesmělý zákazník
1934 Pán na roztrhání Pán na roztrhání hypnotizér
1934 Pozdní máj Pozdní máj
1934 Polská krev Polská krev
1934 Poslední muž Poslední muž
1934 Hrdinný kapitán Korkorán Hrdinný kapitán Korkorán lázeňský host v noční košili
1933 Život je pes Život je pes
1933 Revizor Revizor
1932 Růžové kombiné Růžové kombiné
1932 Lelíček ve službách Sherlocka Holmese Lelíček ve službách Sherlocka Holmese dvorní lékař
1931 Dobrý voják Švejk Dobrý voják Švejk psychiatr
1926 Dobrý voják Švejk Dobrý voják Švejk voják u latriny
Přidejte se k nám