František Filipovský

František Filipovský
Povolání: herec

počet fanoušků

241

Národnost: česká
Datum narození: 23. 09. 1907
 

Filmografie:

1987 Zuřivý reportér Zuřivý reportér
1987 Jak básníkům chutná život Jak básníkům chutná život Valerián
1986 Mladé víno Mladé víno Maruštík
1986 Veselé Vánoce přejí chobotnice Veselé Vánoce přejí chobotnice
1986 Chobotnice z II. patra Chobotnice z II. patra
1986 Velká filmová loupež Velká filmová loupež
1984 Jak básníci přicházejí o iluze Jak básníci přicházejí o iluze Valerián
1982 Jak svět přichází o básníky Jak svět přichází o básníky Valerián
1981 V podstatě jsme normální V podstatě jsme normální
1981 Zralé víno Zralé víno
1980 Pohádka o Honzíkovi a Mařence Pohádka o Honzíkovi a Mařence
1980 Nezralé maliny Nezralé maliny Adolf
1980 V hlavní roli Oldřich Nový V hlavní roli Oldřich Nový
1978 Deváté srdce Deváté srdce šašek
1978 Všehochlup Všehochlup
1978 Princ a Večernice Princ a Večernice
1978 „Já už budu hodný, dědečku!“ „Já už budu hodný, dědečku!“ psychiatr
1977 Řeknem si to příští léto Řeknem si to příští léto
1977 Advokátka Advokátka Dolan
1977 Všichni proti všem Všichni proti všem
1977 Velryba Abyrlev Velryba Abyrlev
1977 Jak se budí princezny Jak se budí princezny baron
1977 Jen ho nechte, ať se bojí Jen ho nechte, ať se bojí penzista
1977 Honza málem králem Honza málem králem král
1977 Což takhle dát si špenát Což takhle dát si špenát děda Liška
1976 Náš dědek Josef Náš dědek Josef švec Jan Pokorný zvaný Prťák
1976 „Marečku, podejte mi pero!“ „Marečku, podejte mi pero!“ chemikář
1975 O té velké mlze O té velké mlze
1975 Dva muži hlásí příchod Dva muži hlásí příchod Pazdera
1974 Hodíme se k sobě, miláčku? Hodíme se k sobě, miláčku? asistent u počítače
1974 Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechá... Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechá... Bertík
1973 Tři nevinní Tři nevinní
1973 Nazdar, kedlubny! Nazdar, kedlubny!
1973 Třicet panen a Pythagoras Třicet panen a Pythagoras profesor matematiky Macháček
1972 Štědrý večer pana rady Vacátka Štědrý večer pana rady Vacátka
1972 A neříkej mi Vašíku A neříkej mi Vašíku
1972 Aféry mé ženy Aféry mé ženy Suvenýr z Paříže - Přikryl
1972 Zlatá svatba Zlatá svatba
1972 6 medvědů s Cibulkou 6 medvědů s Cibulkou
1971 Slaměný klobouk Slaměný klobouk
1971 Psí kusy Psí kusy
1971 Dívka na koštěti Dívka na koštěti Rousek
1971 Vražda v hotelu Excelsior Vražda v hotelu Excelsior
1970 Pan Tau přichází Pan Tau přichází majitel obchodu "Vše pro psy"
1970 Muž, který rozdával smích Muž, který rozdával smích sebe
1970 Ďábelské líbánky Ďábelské líbánky policejní úředník
1970 Čtyři vraždy stačí, drahoušku! Čtyři vraždy stačí, drahoušku! Sheridan
1970 Na kometě Na kometě Picard
1970 Pane, vy jste vdova! Pane, vy jste vdova! král Oskar XV,
1968 Na Žižkově válečném voze Na Žižkově válečném voze Adam Chrůst
1967 Soudničky Soudničky
1967 Automat na přání Automat na přání ředitel školy
1967 Svatba jako řemen Svatba jako řemen
1966 Ukradená vzducholoď Ukradená vzducholoď
1965 Ztracená tvář Ztracená tvář
1964 Archimedov zákon Archimedov zákon vedoucí účtárny
1964 Čintamani & podvodník Čintamani & podvodník Čintamani a ptáci - dr. Bimbal
1963 O něčem jiném O něčem jiném
1963 Mezi námi zloději Mezi námi zloději děda
1962 Kuřata na cestách Kuřata na cestách kominík Klempera
1961 Procesí k Panence Procesí k Panence
1961 Pohádka o staré tramvaji Pohádka o staré tramvaji
1960 Srpnová neděle Srpnová neděle
1960 U nás v Mechově U nás v Mechově
1959 Mstitel Mstitel Mareček
1959 O medvědu Ondřejovi O medvědu Ondřejovi
1959 Zpívající pudřenka Zpívající pudřenka
1958 O věcech nadpřirozených O věcech nadpřirozených Právní případ - agent pojišťovny
1958 Morálka paní Dulské Morálka paní Dulské taneční mistr
1957 Jak krtek ke kalhotkám přišel Jak krtek ke kalhotkám přišel
1957 Poslušně hlásím Poslušně hlásím
1956 Muž v povětří Muž v povětří Zatrapa
1956 Zaostřit, prosím! Zaostřit, prosím!
1956 Nezlob, Kristino! Nezlob, Kristino! kouzelník
1956 Hrátky s čertem Hrátky s čertem Karborund
1956 Dobrý voják Švejk Dobrý voják Švejk agent Bretschneider
1955 Vzorný kinematograf Haška Jaroslava Vzorný kinematograf Haška Jaroslava
1955 Z mého života Z mého života
1955 Čert a Káča Čert a Káča
1955 Anděl na horách Anděl na horách
1955 Jan Žižka Jan Žižka elegán
1953 Komedianti Komedianti rychtář
1953 Tajemství krve Tajemství krve
1952 Divotvorný klobouk Divotvorný klobouk
1952 Mladá léta Mladá léta Böhm
1952 Haškovy povídky ze starého mocnářství Haškovy povídky ze starého mocnářství kaplan
1951 Císařův pekař a pekařův císař Císařův pekař a pekařův císař astrolog
1951 Mikoláš Aleš Mikoláš Aleš dr. Rýzner
1950 Posel úsvitu Posel úsvitu
1949 Vzbouření na vsi Vzbouření na vsi
1948 Červená ještěrka Červená ještěrka listonoš
1947 Čapkovy povídky Čapkovy povídky policejní agent Pištora
1947 Nikdo nic neví Nikdo nic neví Petr Nový
1947 Parohy Parohy reportér
1946 Lavina Lavina vrátný
1946 Průlom Průlom
1946 Velký případ Velký případ
1945 Rozina sebranec Rozina sebranec
1945 Řeka čaruje Řeka čaruje
1944 Počestné paní pardubické Počestné paní pardubické
1943 Čtrnáctý u stolu Čtrnáctý u stolu Kilián
1943 Experiment Experiment host
1943 Mlhy na blatech Mlhy na blatech soudní úředník Novák
1943 Žíznivé mládí Žíznivé mládí
1942 Host do domu Host do domu host penzionu
1942 Muži nestárnou Muži nestárnou lékárník
1942 Okouzlená Okouzlená divadelní asistent
1942 Barbora Hlavsová Barbora Hlavsová klenotník Bartyzal
1942 Velká přehrada Velká přehrada
1942 Městečko na dlani Městečko na dlani čepičář Stýblo
1942 Ryba na suchu Ryba na suchu
1942 Přijdu hned Přijdu hned
1942 Zlaté dno Zlaté dno
1941 Modrý závoj Modrý závoj rozhlasový pracovník
1941 Gabriela Gabriela účetní František Kalista
1941 Turbina Turbina
1941 Rukavička Rukavička
1941 Provdám svou ženu Provdám svou ženu
1941 Hotel Modrá hvězda Hotel Modrá hvězda účetní
1941 Nebe a dudy Nebe a dudy tajemník
1941 Pantáta Bezoušek Pantáta Bezoušek advokátní koncipient
1941 Těžký život dobrodruha Těžký život dobrodruha
1941 Roztomilý člověk Roztomilý člověk
1940 Okénko do nebe Okénko do nebe Armandyho tajemník
1940 Konečně sami Konečně sami MUDr. Havránek, Dvořákův kolega
1940 Dceruška k pohledání Dceruška k pohledání Pavel
1940 Život je krásný Život je krásný
1940 Katakomby Katakomby servilní úředník Šmíd
1940 Madla zpívá Evropě Madla zpívá Evropě učitel Urban
1939 Hvězda z poslední štace Hvězda z poslední štace
1939 Studujeme za školou Studujeme za školou
1939 Kdybych byl tátou Kdybych byl tátou úředník loterijní kanceláře
1939 Osmnáctiletá Osmnáctiletá faktor v tiskárně
1939 U pokladny stál U pokladny stál
1939 Cesta do hlubin študákovy duše Cesta do hlubin študákovy duše Mazánek
1938 Bílá vrána Bílá vrána číšník
1938 Vandiny trampoty Vandiny trampoty
1938 Škola, základ života! Škola, základ života!
1938 Pán a sluha Pán a sluha zaměstnanec kanalizační služby
1937 Kariéra matky Lízalky Kariéra matky Lízalky operatér týdeníku
1937 Panenství Panenství Jenda, číšník v automatu
1937 Hordubalové Hordubalové obhájce
1937 Harmonika Harmonika Soldánův přítel
1937 Advokátka Věra Advokátka Věra apač
1937 Lidé na kře Lidé na kře jednatel S.K. Hvězda
1937 Svět patří nám Svět patří nám
1937 Bílá nemoc Bílá nemoc
1935 Barbora řádí Barbora řádí akvizitér
1935 Hrdina jedné noci Hrdina jedné noci reportér
1935 Jedna z milionu Jedna z milionu boxer
1934 U nás v Kocourkově U nás v Kocourkově
1932 První políbení První políbení
1930 C. a k. polní maršálek C. a k. polní maršálek
Přidejte se k nám