Jiří Sovák

Jiří Sovák
Povolání: herec

124

Počet fanoušků

Rodné jméno: Jiří Schmitzer
Národnost: česká
Datum narození: 27. 12. 1920
 

Filmografie

1999 Návrat ztraceného ráje Návrat ztraceného ráje Strejček
1994 Divoké pivo Divoké pivo stařec
1991 Talisman Talisman
1990 Žabí princ Žabí princ
1986 Mladé víno Mladé víno Semerád
1981 Zralé víno Zralé víno
1977 Jak se budí princezny Jak se budí princezny král Dalimil
1977 Což takhle dát si špenát Což takhle dát si špenát Liška
1977 Zítra vstanu a opařím se čajem Zítra vstanu a opařím se čajem
1976 Ať žijí duchové! Ať žijí duchové! rytíř Brtník
1976 „Marečku, podejte mi pero!“ „Marečku, podejte mi pero!“ Jiří Kroupa st.
1975 Plavení hříbat Plavení hříbat
1974 Muž z Londýna Muž z Londýna Reiner
1974 Hvězda padá vzhůru Hvězda padá vzhůru Kalenda
1973 Tři nevinní Tři nevinní
1972 Zlatá svatba Zlatá svatba
1972 6 medvědů s Cibulkou 6 medvědů s Cibulkou
1971 Hry lásky šálivé Hry lásky šálivé Náušnice - pán
1970 Pan Tau přichází Pan Tau přichází Emilův tatínek
1970 Pan Tau naděluje Pan Tau naděluje Emilův tatínek
1970 PAN TAU - I. seriál: Pan Tau a neděle PAN TAU - I. seriál: Pan Tau a neděle otec
1970 Muž, který rozdával smích Muž, který rozdával smích sebe
1970 Na kolejích čeká vrah Na kolejích čeká vrah Kalaš
1970 Pane, vy jste vdova! Pane, vy jste vdova! král Rosebud IV.
1969 Zabil jsem Einsteina, pánové... Zabil jsem Einsteina, pánové...
1968 Objížďka Objížďka Karel Kapr
1968 Bohouš Bohouš Randa
1968 Nejlepší ženská mého života Nejlepší ženská mého života Láďa
1967 Přísně tajné premiéry Přísně tajné premiéry
1967 Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustk... Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustk... Foustka
1966 Dýmky Dýmky
1966 Znamení raka Znamení raka
1966 Poklad byzantského kupce Poklad byzantského kupce
1966 Kdo chce zabít Jessii? Kdo chce zabít Jessii? doc. Beránek
1965 Strašná žena Strašná žena
1965 Hrdina má strach Hrdina má strach Honzův přítelZdeněk
1964 Archimedov zákon Archimedov zákon Petruška
1964 Hvězda zvaná Pelyněk Hvězda zvaná Pelyněk Červenka
1964 Čintamani & podvodník Čintamani & podvodník Příběhy sňatkového podvodníka - podvodník
1963 Mezi námi zloději Mezi námi zloději Fafejta
1963 Král Králů Král Králů Lojza Králů
1963 Až přijde kocour Až přijde kocour ředitel školy
1963 Uspořená libra Uspořená libra
1962 Kuřata na cestách Kuřata na cestách předseda Kaláb
1962 Slzy, které svět nevidí Slzy, které svět nevidí
1961 Pieseň o sivom holubovi Pieseň o sivom holubovi
1961 Spadla s měsíce Spadla s měsíce
1961 Florián Florián Florián Jírovec
1961 Hledá se táta Hledá se táta SNB
1960 Přežil jsem svou smrt Přežil jsem svou smrt
1959 Probuzení Probuzení
1959 Sny na neděli Sny na neděli
1959 Zpívající pudřenka Zpívající pudřenka
1959 Kam čert nemůže Kam čert nemůže předseda JZD Hátl
1959 Dařbuján a Pandrhola Dařbuján a Pandrhola Kuba Dařbuján
1958 Mezi nebem a zemí Mezi nebem a zemí
1958 Občan Brych Občan Brych Hlaváč
1958 Smrt v sedle Smrt v sedle
1957 Ročník 21 Ročník 21
1956 Muž v povětří Muž v povětří Jenda Pospíchal
1956 Zaostřit, prosím! Zaostřit, prosím!
1956 Kudy kam? Kudy kam?
1956 Neporažení Neporažení
1955 Vzorný kinematograf Haška Jaroslava Vzorný kinematograf Haška Jaroslava
1955 Tanková brigáda Tanková brigáda
1954 Severní přístav Severní přístav
1954 Nejlepší člověk Nejlepší člověk
1953 Výstraha Výstraha
1953 Olověný chléb Olověný chléb exekutor Vintr
1952 Akce B Akce B voj. Jula
1952 Plavecký mariáš Plavecký mariáš
1950 Vstanou noví bojovníci Vstanou noví bojovníci
1947 Nikdo nic neví Nikdo nic neví detektiv v hotelu