Václav Lohniský

Václav Lohniský
Povolání: herec

94

Počet fanoušků

Národnost: česká
Datum narození: 05. 11. 1920
 

Filmografie

1980 Útěky domů Útěky domů
1980 Krakonoš a lyžníci Krakonoš a lyžníci starší financ
1979 Koncert na konci léta Koncert na konci léta kapelník
1979 Lásky mezi kapkami deště Lásky mezi kapkami deště
1978 Deváté srdce Deváté srdce hospodský
1978 Lvi salónů Lvi salónů
1978 Od zítřka nečaruji Od zítřka nečaruji kuchař
1978 „Já to tedy beru, šéfe...!“ „Já to tedy beru, šéfe...!“ Vogel
1978 Princ a Večernice Princ a Večernice
1978 „Já už budu hodný, dědečku!“ „Já už budu hodný, dědečku!“ filmový režisér
1977 Honza málem králem Honza málem králem chasník s povozem
1977 Adéla ještě nevečeřela Adéla ještě nevečeřela Kratzmarův komorník
1976 Dveře Dveře pojišťovák
1976 Dým bramborové natě Dým bramborové natě hrobník Jaroš
1976 „Marečku, podejte mi pero!“ „Marečku, podejte mi pero!“ Hujer
1975 Holka na zabití Holka na zabití Otík
1975 Páni kluci Páni kluci školník
1974 Dvacátý devátý Dvacátý devátý poslanec Rudolf Bechyně, sociální demokrat
1974 Jáchyme, hoď ho do stroje Jáchyme, hoď ho do stroje dr. Chocholoušek
1973 Kronika žhavého léta Kronika žhavého léta Buzek
1973 Pokus o vraždu Pokus o vraždu
1973 Zatykač na královnu Zatykač na královnu
1972 Zlatá svatba Zlatá svatba
1971 Touha Sherlocka Holmese Touha Sherlocka Holmese
1971 Smrt černého krále Smrt černého krále
1971 Vražda v hotelu Excelsior Vražda v hotelu Excelsior
1970 Dlouhá bílá nit Dlouhá bílá nit Vymetal
1970 Lišáci - Myšáci a Šibeničák Lišáci - Myšáci a Šibeničák
1969 Panenství a kriminál Panenství a kriminál
1969 Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice mnich
1968 Spravedlnost pro Selvina Spravedlnost pro Selvina
1968 „Rakev ve snu viděti...“ „Rakev ve snu viděti...“
1968 Všichni dobří rodáci Všichni dobří rodáci
1967 Cézar a detektívi Cézar a detektívi Mechúrik
1967 Soukromá vichřice Soukromá vichřice
1966 Dýmky Dýmky Dýmka hercova - režisér
1966 Znamení raka Znamení raka
1966 Poklad byzantského kupce Poklad byzantského kupce
1966 Ženu ani květinou neuhodíš Ženu ani květinou neuhodíš
1965 Alibi na vodě Alibi na vodě vrchní
1964 Vysoká zeď Vysoká zeď
1964 Šlechetný cowboy Sandy aneb Prohraná nevěsta Šlechetný cowboy Sandy aneb Prohraná nevěsta
1964 Pět hříšníků Pět hříšníků Usměvavý
1964 Kdyby tisíc klarinetů Kdyby tisíc klarinetů stařičký major
1963 Mezi námi zloději Mezi námi zloději Alois
1963 Strach Strach
1963 Tři zlaté vlasy děda Vševěda Tři zlaté vlasy děda Vševěda
1961 Králíci ve vysoké trávě Králíci ve vysoké trávě farář Hornof
1961 Labyrint srdce Labyrint srdce úředník
1961 Procesí k Panence Procesí k Panence
1961 Reportáž psaná na oprátce Reportáž psaná na oprátce
1961 Florián Florián Jíra Vondrák
1961 Kde alibi nestačí Kde alibi nestačí recepční
1960 Přežil jsem svou smrt Přežil jsem svou smrt
1960 Policejní hodina Policejní hodina
1960 Vyšší princip Vyšší princip
1959 Velká samota Velká samota
1959 Sny na neděli Sny na neděli
1959 První parta První parta
1959 Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma
1959 Ošklivá slečna Ošklivá slečna vedoucí Štolfa
1959 Dařbuján a Pandrhola Dařbuján a Pandrhola
1958 Povodeň Povodeň
1958 Touha Touha
1958 Žižkovská romance Žižkovská romance
1958 Hlavní výhra Hlavní výhra kursista autoškoly
1958 Tři přání Tři přání
1950 Případ Dr. Kováře Případ Dr. Kováře